KOSMETYKI NATURALNE - SKLEP INTERNETOWY SAPINDUS

wyszukiwanie zaawansowane
883-554-011
PolskiAngielski
» » Olej Arganowy 50ml

Kontakt

  • NIP: 757-141-77-83
  • E-mail:sklep@sapindus.pl
  • Telefon883-554-011
  • InfoliniaOd poniedziałku do piątku w godzinach od 10:00 do 16:00
  • Inpost Kurier
  • Inpost Kurier
olej arganowy 50ml
Polecamy

Olej Arganowy 50ml

Dostępność: Dostępny

Czas wysyłki: 24 godziny

Koszt wysyłki: od 12,90 zł Dostępne formy wysyłki dla oglądanego produktu:Kurier POCZTEX - 12,90 zł

Stan magazynowy:

Stan produktu: Nowy

Cena brutto: 49,00 zł

Cena netto: 49,00 zł

Chwilowo niedostępny

  • Opis produktu

ŚWIEŻA DOSTAWA Z: 20.02.2019R.

"Płynne Złoto Maroka"

 

Południowo-zachodni obszar Maroka jest "domem" drzewa arganowego (Argania spinosa). Mimo trudnych warunków klimatycznych i ubogiego w sole mineralne podłoża, drzewa te, potrafią pozostawać zielone przez 125 do nawet 450 lat. System korzeniowy arganu reprezentuje nawet do pięciu razy górną część drzewa. Dzięki tak głęboko osadzonej podstawie - drzewo arganowe pomaga rozpulchniać ziemię i tym samym zapobiegać upustynnieniu tamtejszych terenów.
 

Olej Arganowy - Właściwości i Zastosowanie
 

Dojrzałe owoce arganu są koloru jaskrawo-żółtego.
Z kształtu są nieco większe od owoców oliwki (zazwyczaj bardziej okrągłe i stożkowate). Zawierają w sobie nasiona z których otrzymywany jest wartościowy olej roślinny zwany: "Płynnym złotem Maroka".

Produkcja oleju arganowego jest bardzo trudna i nie bez powodu wpływa na jego cenę - plasując argan w czołówce najdroższych olejów świata.

Ten dość rzadki produkt wymaga nakładu co najmniej 30 kilogramów nasion (czyli plonu rocznego z około 8 drzew), aby wyprodukować 1 litr oleju. Ponadto, proces ten obejmuje prace związane z etapem zbioru, suszenia owoców, prażenia, kruszenia, mielenia, a następnie ekstrakcji oleju.

Głównymi składnikami Oleju Arganowego są nienasycone kwasy tłuszczowe takie jak:

Oleinowy (Omega-9) (45,7%),
 Linolowy (Omega-6) (34,3%),
 Palmitynowy (12,7%),
 Stearynowy (5,7%),
 Alfa-Linolenowy (Omega 3) (<0,1%),
==============================
 Tokoferole,
 Sterole,
 Witamina E,

 

KOSMETYCZNY OLEJ ARGANOWY 50 ML

W 100% CZYSTY - PROSTO Z AGADIRU (MAROKO)

 

UWAGA ! 
 

KOSMETYCZNY OLEJEK ARGANOWY MA DELIKATNY, CHARAKTERYSTYCZNY AROMAT. JEST TEŻ JAŚNIEJSZY NIŻ SPOŻYWCZY.


OLEJEK KOSMETYCZNY JEST DROŻSZY W PRODUKCJI (poddaje się go dodatkowym procesom tak, aby spełniał swoje funkcje kosmetyczne). Ma też w konsekwencji wyższą cenę. Proszę uważać na sprzedawców, którzy oferują tańszy w produkcji olej spożywczy - jako "kosmetyczny".

Olej arganowy jest nieocenionym składnikiem kosmetyków.  Zwany ELIKSIREM MŁODOŚCI - szczególnie dzięki dużej zawartości tokoferoli czyli witaminy E (w tym Beta-tokoferol, Gamma-tokoferol i Delta-tokoferol), które są obrońcami naszego organizmu przed starzeniem się komórek i mają duży udział w walce z utleniaczami.

Olej arganowy jest hitem wśród naturalnych kosmetyków anti-aging (anty-starzeniowych)

- Zalecany w walce z przedwczesnym starzeniem się skóry (doskonały dla cery dojrzałej),

- Pomaga redukować zmarszczki poprzez odbudowę warstwy hydrolipidowej. Dzięki temu udaje się zachować młodzieńczy wygląd,

- Zawartość naturalnych antyoksydantów chroni organizm przed wolnymi rodnikami,

- Wzmacnia włosy i paznokcie,

- Ma właściwości silnie nawilżające, ujędrnia i napina skórę, dzięki temu w naturalny sposób REDUKUJE CELLULIT I ROZSTĘPY !

- Chroni przed szkodliwymi dla cery, czynnikami zewnętrznymi takimi jak: słońce, wiatr, zimno, stres,

- Posiada duże zdolności naprawcze, regenerujące skórę,


ZASTOSOWANIE OLEJKU ARGANOWEGO W DERMATOLOGII

OLEJ ARGANOWY ma również szerokie zastosowanie w dermatologii, gdyż pomaga w problemach skórnych, oraz w działaniach terapeutycznych:

- Skuteczny w walce z trądzikiem, łuszczycą, egzemą,

- Przyśpiesza gojenie ran, pęknięć skórnych, rozstępów, blizn, poparzeń (w tym słonecznych),

- Pomaga w leczeniu reumatyzmu,

- Doskonały do masażu, który rozluźnia spięte i bolące mięśnie,

- Nawilża suche i zniszczone włosy, oraz suchą skórę głowy,

- Wspomaga kruche, rozdwajające się paznokcie,

Olej arganowy ma zastosowanie także w pielęgnacji bardzo wysuszonej skóry dłoni, oraz pielęgnacji rzęs.

Jakość potwierdzona certyfikatem ECOCERT

POLECAMY !

Dodatkowe informacje
 

INCI: 100 % Argania Spinosa ( Beauty Argan Oil )

Wskaźnik czystości oleju: 100%

Wskaźnik jakość oleju: Organiczny, BIO - bez zawartości rozpuszczalników i konserwantów.

Sposób otrzymywania: Ręcznie, z pierwszego tłoczenia na zimno.

Element tłoczony: Owoc arganowca - posortowany i starannie wyselekcjonowany.

Pochodzenie: Maroko (Agadir)

Oryginalny Kosmetyk Ekologiczny i Biologiczny, certyfikowany przez ECOCERT

Warunki przechowywania: Olej roślinny ustabilizowany. Do przechowywania w miejscu suchym, z dala od światła i ciepła. Temperatura maksymalna ok. 18 stopni.

Data ważności: 02/2020

Opakowanie: Butelka z mocno przyciemnianego szkła.

Pojemność: 50 ml

Klienci zakupili także
Myjka do Pleców Sizalowa

Myjka do Pleców Sizalowa

22,14 zł brutto18,00 zł netto
Naturalna Luffa Balneo do Mycia i do Masażu

Naturalna Luffa Balneo do Mycia i do Masażu

20,91 zł brutto17,00 zł netto
Mydło Aleppo z Czarnuszką - Nigellą

Mydło Aleppo z Czarnuszką 125g

27,50 zł brutto22,36 zł netto
Aromatyczny Olejek Zapachowy dla Kobiet 6ml

Aromatyczny Olejek Zapachowy dla Kobiet 6ml

24,59 zł brutto19,99 zł netto
Pozostałe produkty z kategorii
Olej z Pestek Granatu Bio EKSTRAKT 10ml

Olej z Pestek Granatu Bio EKSTRAKT 10ml

29,00 zł brutto29,00 zł netto
Olej Różany z nasion dzikiej Róży 50ml

Olej Różany z nasion dzikiej Róży 50ml

39,00 zł brutto39,00 zł netto
olej-z-czarnuszki-nigella-sativa

Olej z Czarnuszki Siewnej Nierafinowany 30ml

24,59 zł brutto19,99 zł netto
olej z pestek owocow dzikiej róży

Olej z pestek owoców Dzikiej Róży 30ml

19,99 zł brutto19,99 zł netto
Olej Żurawinowy z Pestek Żurawiny 10ml

Olej Żurawinowy z Pestek Żurawiny 10ml

29,00 zł brutto29,00 zł netto
Olej z Pestek Granatu Bio EKSTRAKT 10ml

Olej z Pestek Granatu Bio EKSTRAKT 10ml

29,00 zł brutto29,00 zł netto
Bio olej - EKSTRAKT z pestek granatu. Badania nad ekstraktem oleju z pestek granatu potwierdziły jego skuteczność w łagodzeniu objawów nowotworowych skóry oraz jego skutecznym działaniu w walce z trądzikiem różowatym.Kliknij i zobacz więcej!
Szampon Marokański Glinka Rhassoul 250ml

Szampon Marokański Glinka Rhassoul 250ml

28,90 zł brutto28,90 zł netto
Ekologiczna glinka mineralna znana pod nazwami Rhassoul i Ghassoul prosto z Maroka. Bez konserwantów, SLS, parabenów, substancji zapachowych i koloryzujących.  Przeznaczona do codziennej pielęgnacji włosów jako szampon w proszku. Gwarantuje doskonałe oczyszczenie włosa bez chemicznej ingerencji w jego strukturę.Wejdź i sprawdź!
mydelniczka z drewna SAPINDUS

Ręcznie Robiona Ekologiczna Mydelniczka z Drewna

22,00 zł brutto17,89 zł netto
Mydelniczka została wykonana całkowicie ręcznie z kompozycji drewna Sosny Białej, Bambusa oraz Buku. Zabezpieczona ekologiczną powłoką wodoodporną na bazie wysokogatunkowej żywicy. Nie wchodzi w reakcję z mydłem oraz zapobiegają przez to wchłanianiu do ciała szkodliwych substancji. POLECAMY!